Niin kuin kunnon nykyaikaisen äidin kuuluu, minäkin mietin maailman ekologista tilaa ja sain vallan huikean pakkomielteen kestovaipoista. Viis siitä miten paljon naapurin romuToyota tuhoaa otsonikerrosta, minä huolehdin siitä kuinka pikku tyttäreni kakkoja kantavat muoviset kertakäyttövaipat kuormittavat ympäristöä. Noh, pedanttisena ihmisenä halusin ensin tutustua uuteen asiaan perinpohjaisesti ennen kuin edes harkitsin yhdenkään artikkelin ostamista kotiin.

Onneksi eletään 2000-lukua ja informaatiota asiasta kuin asiasta on tarjolla parin klikkauksen päässä. Suoritin vanhan kunnon kvg –manööverin. Kirjoitin hakukoneeseen kestovaipat ja silmilleni räpsähti satoja sivuja täynnä hirveän hyödyllistä tietoa kestovaipoista. Itseäni kiinnosti lähinnä millaisia nämä myyttiset vaipat ovat ja minkälaisia meidän neidille pitäisi hankkia. Vaippavaihtoehdoista on suorastaan runsaudenpula. Koitappa siitä nyt sitten miettiä mistä sitä aloittaisi. Kaikkien sivujen lopullinen neuvo aloittelevalle kestovaippailijalle olikin; kokeile niin tiedät.

Haa! Selasin sivuja tunteja ja yritin murtautua kestovaippojen maailmaan tuloksena vain ärtynyt mies, kiukkuinen lapsi sekä kipeä otsalohko. Toisin kuin tavallinen talliainen voisi luulla, maailman ekologisen, ja siinä sivussa lompakon, tasapainon säilyttäminen ei ole niin helppoa.